HOT YOGA

Cvičení je naše specialita. Já osobně nejsem milovník fitka. Vždy jsem se snažila cvičit hlavně vlastní váhou, používat TRX, užívat si přírody, intervalové cvičení, běh… Snažím se tělo nezatěžovat zbytečnou váhou. Samozřejmě záleží na důvodu cvičení, jak chceme vypadat, jak chceme fungovat, jestli chceme mít sílu, nebo jen vypadat, že ji máme.

Vyzkoušela jsem plno cvičení a po nějaké době jsem zjistila, co mi nejvíc vyhovuje. Mezi to patří jóga. Jógu jsem cvičila vždy hrozně ráda. Miluji protahování a celkově, jak to všechno při tom cvičení bolí. Jediný problém, který jsem kdy u jógy měla, byla duchovní stránka. Jelikož jsem věřící, nemám ráda tyto ,,spiritistické rituály“, při kterých se různě otvírá duše a nevím co všechno. Po několika návštěvách jógy jsem však zjistila, že si stačí vybrat jen tu jógu, u které jde pouze o cvičení.

Když už na jógu chodím moc často, začíná mě to nudit, protože mám ráda fakt makání. Nedávno jsem začala chodit na hot jógu. HOT JÓGA je speciálním druhem jógy, která se cvičí v horké místnosti. Cvičení jógy se praktikuje při teplotě 38–42 °C se zvýšenou vlhkostí vzduchu a cvičí se pouze 26 pozic.

Po 45 minutách mi začala být zima...

Musím říct, že jsem čekala, že mi bude veliké horko, bude mi zle a nebudu schopná tu hodninu docvičit. Po 45 minutách, když už je to pouze o protahování, mi najednou začala být zima. Takže kdo je zvyklý na zátěž, bude to pohoda a kdo ne, bude to horší, ale není to zas tak hrozné!

Musím říct, že pro lidi kteří milují cvičení, je to super základ jak zhubnout nebo si zvýšit fyzičku.