Jak překonat strach?

JAK PŘEKONAT STRACH V BMX?

Většina z nás hledá způsoby a cesty jak své životní překážky obejít, nechat to na jindy nebo to zcela přenechat na někom jiném. Strach je jednou z nepostradatelných a nutných sensorů lidského těla. Dává nám najevo kdy a jak se v určitých situacích chovat. Mnoho lidí si strach plete s panikou, která je naopak už velmi daleko za hranicí strachu a dovádí nás nejen k šílenství, ale až k samotné destrukci. Spousta lidí se mě neustále ptá jak překonat strach. Velikost strachu je Váš osobní ukazatel možností, na co si troufnete a na co naopak ne. Každý z nás se na světě něčeho bojí, někdo více, někdo méně. Záleží jen na Vás.

POCHOP SÁM SEBE!

Důležité je se naučit sensor strachu číst. Např.: “Bojím se, protože se mi do toho nechce.” Co si budeme namlouvat, to je přeci čistá lenost. Když budete dělat něco bez zodpovědnosti a odhodlání, je jasné, že to nedopadne dobře. Musíte si vždy najít rovnováhu. Někdo v této situaci prosí o “vyhecování”. Jelikož to nebere dotyčný vážně, vyburcování okolí ho nutí k akci. Funguje to, ale nevydrží to dlouho.

CO KDYŽ POCÍTÍŠ STRACH?

Když pocítíte strach, vždy si pokládejte otázky typu: „Chtěl jsem tady být? Potřebuji to? Nechci to moc? Jsem jen unavený nebo se mi prostě nechce?“ Nad odpovědí moc nepřemýšlejte, vždy berte v úvahu Vaši první reakci, protože je přirozená a pravdivá. Polemizací se dostanete jen do začarovaného kruhu.
Pocit klidu a ticha neznamená, že něco chybí, ale že máte čistou hlavu a jste připraveni. Člověk má odjakživa v paměti, že musí neustále něco řešit a pokládat si otázky: „Mám toho dost, anebo málo?

MÁŠ STRACH Z NEZNÁMA?

Strach z nových věcí je naprosto přirozená emoce, nevíte do čeho jdete a jak to dopadne. Pamatujte si všechny své chyby v životě a pracujte s nimi. Jsou to ty nejlepší odezvy a rady, které Vám naprosto řeknou, co jste udělali špatně a jak se příště zachovat. Učte se z chyb a zmenšujte tak hranice svého strachu. Život je o zkušenostech, čím více jich máte tím lépe zvládáte životní i sportovní situace.

„Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistější způsob, jak strach porazit.“