Jak se cítit lépe?

Téma hubnutí jsem nikdy neměla ráda, ale plno holek se mě ptá jak cvičím, jím a jaké cviky jsou nejlepší na hubnutí. Níže jsou body, kterých se držím a o kterých si myslím, že jsou důležité na cestě za vysněnou postavou.

 1. JÍDLO

„Jste to co jíte.“ Tohle tvrzení je více než přesné. Protože nemám moc času na cvičení, hlídám si co jím a jsem ráda když jdeme na kolo nebo na jógu. Nejím vepřové maso a uzeniny z něj vyráběné. Nemám ráda ani mléčné výrobky, protože si na nich nepochutnám. Naopak miluji zeleninu, saláty z ní, a samozřejmě ovoce. Při hubnutí je také důležité jaký máte cíl –  jestli chcete jen hubnout, nebo i nabírat na svalech.

2. KOUZLO PROTAHOVÁNÍ

Hodně lidí cvičí a nemyslí při tom na nejdůležitější část, a to protahování. Potkala jsem se s plno lidmi, kteří mají svaly až na čele, ale při tom se ani nedotknou konečky prstů země. Protahování je důležité pro dobré prokrvení svalů a jejich správnou funkci, takže pokud cvičíte, nezapomínejte se protahovat!

3. JAKÁKOLIV AKTIVITA

Nemáte možnost každý den cvičit, nebo Vás cvičení nebaví? Najděte si něco, kde je pohyb. Začněte třeba tím, že budete místo ježdění výtahem chodit po schodech, půjdete se každý den kousek projít… Prostě se nějak hýbejte.

4. VODA, VODA A JEN VODA

Já osobně nepiju žádné slazené vody. Piju pouze vodu a občas čaje. Jednou za čas si samozřejmě dám s chutí něco sladkého. Když člověk potřebuje sladké pití, doporučuji fresh z pomerančů, mrkviček, jablek, řepy…. Slazené vody jsou nejhorší na ukládání tuků.

CVIKY

CVIK č.19 JE PROSTĚ ZABIJÁCKÝ