Jaké BMX kolo?

JAK VYBRAT BMX?

NA CO SI DÁT POZOR?

 

 

Při koupi nového kola si dejte pozor na následující věci.

Nejlevnější kolo nebude pochopitelně to nejkvalitnější. Dnes se už dají koupit, ale i kvalitní levná kola od 6 – 7 tisíc korun, většinou to poznáte hned na první pohled a to následovně. Prosím berte na vědomí, že toto je doporučení bmx kol na skákání ze schodů, v parku a na hlíně. Pokud chcete kopit bmx kolo čistě na ježdění bez úmyslu jakéhokoli skákání výše uvedené, je koupě bmx libovolné.

Vyhýbejte se koupi bmx kol s obchodních center nebo se sportovním náčiním.

Většinou se prodávají s plastovým krytem na řetěz, odrazkami na pedálech a výpletech,mají šroubovací pegy (přední a zadní brzda). To správné bmx kolo se dneska prodává většinou v cyklo-bike obchodech, je buď s jednou brzdou a nebo bez. (tzv. brakeless) a s výběrem by měl pomoci prodavač. Měl by se ptát na výšku, jakou nohou jezdíte v před (kvůli umístění převodníku) a jak dlouho jezdíte.

JAK SESTAVIT BMX?

Při stavbě kola je nejužitečnější stojan, na který upevníte rám a můžete se k němu libovolně dostat ze všech stran. Následuje natlučení nebo zatáhnutí středových ložisek do středového otvoru rámu.

Dále postupujete vložením hlavového složení následující vsunutím vidlice do otvoru hlavy, na krk vidlice umístíte podložky a představec, který v zápětí zašroubujete a zamezíte tím případné vyklouznutí vidlice. 

Do představce vložíte řidítka, srovnáte je zároveň s vidlicí, aby byli v přimce. Představec utahujete postupně křížem. Následuje v sunutí sedla se sedlovkou do sedlového otvoru rámu a nasazení předního a zadního kola. Pak vsunete kliky do střed. ložisek rámu, přidáte potřebný počet podložek. Utáhnete. Našroubujete pedály. Zbýva jen nasadit řetěz, a brzdu. Toto vše a ostatní se dozvíte v podrobném video návodu níže.

JAK NASADIT BRZDU?

Spousta začínajících jezdců v dnešní době začína jezdit hned brakeless a její funkce je jim prakticky neznámá. Umístění brzdy záleží v prvé řadě na poloze přední nohy.

Od začátků věku bmx se vždy brzda vozila na stejné straně co přední noha, ale jezdci z Austrálie nebo bývalí motokross jezdci přinesli styl umístění páčky na opačné straně. Já jsem vozil páčku na stejné straně co je přední noha několik let, postupem času když jsem si jí přehodil na druhou stranu zjistil jsem, že je to pro nás jezdce v parku mnohem lepší a to z jednoho prostého důvodu, že chytací ruka při barspinu chytí místo páčky jako první, tudíž jí máte dříve pod kontrolou než v opačném případě.

VYCENTROVÁNÍ KOL

Toto téma může být, pro každého začínajícího jezdce nepochopitelný, systematický úkon. Je to jen otázka chvilky, kdy si osvojíte postup nasazóvání drátů a centrování ráfku do přesné roviny. Poradíme vám i jaká velikost drátu je potřeba na určitou nábu. Toto vše a ostatní se dozvíte v podrobném video návodu níže.

ZALEPENÍ DUŠE

Píchlá duše je pro každého nepříjemná záležitost, hlavně když nemáte po ruce jiný dopravní prostředek než vaše kolo. Budete se divit, ale i na prázdném kole se dá dojet dost daleko.

Když nemáte po ruce náhradní duši nebo lepéní, stačí jen zout plášť z paty ráfku a nechat ho volně okolo. Při jízdě máte umístěn rafek u prostřed pláště, kde samovolně obíha kolem. Prosím berte na vědomí, že tento způsob je vhodný jen v kraji nouze. Toto vše a ostatní se dozvíte v podrobném video návodu níže.